Документи

Необходими документи

40 коментара

  1. Posted by Milena marinova on юни 30, 2014 at 5:38 am

    Dobar den.neznam ot kade da zapo4na ,no tarsq sadeistvie ot vas.neznam kakvo da pravq i ako mojete da me posavetvate kak da postapq.maika mi ot mesez polu4i insult ,ot tam q prieha v psihoto v ruse ,za6toto at kakto se razbolq zapo4na da govori s martvoto si dete ,vzema distanzionnoto i po4va da govori s nego vse edno e razgovor po telefon .az imam i bolen brat s hidrozifalia e mom4eto i na momenti kato i kaje ,4e ne e dobre mu posqga da go udrq.govori vse za tova dete ,,4e trqbva da go nahrani .mnogo e stranna misleh da i podgotvq nujnite dokumenti i ako moga da q donesa pri vas na le4enie za nqkolko meseza primerno do sredata na dekemvri.na momenti razsajdava ,na momenti kato izpadne v neinite filmi i nqma otkasvane.kskvo da pravq tova mi e roditela vse pak ,obi4am si q i iskam da se vaztanovi .tq e vazrastna jena na 76 godini e.blagodarq vi ako mojete da mi dadete nqkakav otgovor :naprimer kakvi sa vi taksite na mesez i dali e to4en adres ,za6toto znam ,4e se namirate v levski,aa v va6ite kontakti pi6e pleven.ne moga da razbera.blagodarq vi o6te vednaj i lek den vi jelaq

    Отговор

    • Posted by saintlazarhospice on юни 30, 2014 at 11:30 am

      Здравейте, благодаря че се обръщате към нас за помощ. В гр.Плевен се намира централния ни офис .Хоспис Свети Лазар се намира в гр.Левски , в болницата на 4 етаж , а Дом Свети лазар се намира в гр.Славяново. настанявам ги на едното или другото место в зависимост от състоянието. По принцип и на двете места цената е 25лв.дневно – включва всички грижи ,отопление,храна,пране ,почистване , следене на жизнени показатели , психо-социална рехабилитация ,обща двигателна гимнастика ,но не включва лекарства ,памперси и лични принадлежности.Ако решите ми се обадете да я запишем за прием .В сайта ни има страница „документи“ по нея се водете за това какво да и приготвите.Ако желаете повече информация не се колебаите да ми се обадите.
      С пожелание за здраве и успехи!
      Рилка Атанасова -адм.директор
      тел:0886 40 21 91

      Отговор

      • Posted by milena marinova on юли 5, 2014 at 9:44 pm

        blagodarq vi mnogo za vnimanieto az skoro se pribiram v balgaiq i vednaga 6te vi zvanna kogato pristigna .v momenta moqta sestra se griji za ne6tata v doma mi.blagodarq o6te vednaj .do skoro vijdane i leka rabota vi jelaq

  2. Posted by milena marinova on август 12, 2014 at 6:37 pm

    dobar ve4er g/jo atanasova .pisah vi predi vreme za maika si ,kazvam se milena marinova i sma ot ruse po gore napisanite komentari.iskah da vi uvedomq ,4e ve4e sam si v Balgaria i iskam da doveda maika si kam 26/27 avgust pri vas podgotvih dokumentite i za postapvane .kajete mi ot tuk natatak kade da doida s kolata za da i videte sastoqnieto i da precenite kade da q ostavite ,az li4no iskam v levski no vie 6te precenite.znam samo 4e do kam 1/2 dekemvri idvam da si q pribera ,nadqvam se za 3 meseza da se postabilizira mai4eto mi.kajete mi ot tuk natatak kade da doida s maika si ,v levski ili pleven

    Отговор

  3. Posted by milena marinova on август 12, 2014 at 6:44 pm

    da vi dam nomera si za kontakti 0877709721 ,po dobre e da se razberem po telefona ako moje ,4e s tezi email po6ti ne stava vinagi komunicaziqta ,a i ponqkoga mi se gubi neta.davam vi go prosto za da se otu4nim kak da stane i koga da q doveda pri vas za6toto az na 30 avgust si tragvam i 6te se varna za kolednite praznizi ,t.e kam 1/2 dekemvri iskam da q ostavq za 3 meseza zasega prosto da vidq i kak 6te i podeistva tam pri vas ,t.e vremenno 6te pribivava,nqma da q ostavqm za postoqnno.pi6ete mi ako obi4ate ,opravih i dokumentite za postapvane kakvo da pravq sega,nikoga ne sam q vodila maiak mi po tezi mesta i neznam kakva e procedurata ,osven 4e dokumentite sa i gotovi,na lize sa.

    Отговор

  4. Posted by влади on септември 25, 2014 at 7:36 am

    Здравейте искам да попитам за един случай на мой близък. Съпругата му е на 50г и е болна от множествена склероза, етапа до който е стигнала е да помни само от детството си факти, вече не разпознава никого. Нуждае се от 100% присъствие на човек ,който да се грижи за нея, а той ходи на работа и натоварването вече и за него е нечовешко. Вие бихте ли могли да приемете такъв пациент?

    Отговор

    • Posted by saintlazarhospice on септември 25, 2014 at 10:51 am

      Здравейте ,
      благодаря ,че се обърнахте към нас.В Хоспис Свети Лазар в гр.Левски може да поемем грижите за тази жена съгласно състоянието й ,тя е 2 степен на зависимост от грижи /тежка/ за което се заплаща 40.00лева дневно .Това включва всички грижи , къпане в легло , тоалет , хранене,пране ,почистване , отопление ,осветление , но не включва лекарства , памперси и лични принадлежности. Ако желаете моля да се обадите за уточняване .
      С пожелание за здраве и успехи !
      Рилка Атанасова -директор
      тел:0886 40 21 91
      Рилка Атанасова

      Отговор

  5. Posted by Teodora K. on декември 16, 2014 at 1:05 pm

    Добър ден,

    Въпросът ми е, приемате ли алкохолици в тецък стадий? Моята роднина прекалява повече от 10 години предизвиакно от депресия, тъй като сме от региона се чудех дали има възможност да бъде (човекът) приет за детоксикация и лечение?

    Благодаря предварително !

    Весели празници!

    Отговор

    • Posted by saintlazarhospice on декември 17, 2014 at 8:06 am

      Здравейте,
      благодаря че се обърнахте към нас.Приемаме алкохолици , но не може да гарантираме лечение защото човек трябва да е мотивиран и лечението е комплексно. Цената е 25лева дневно ,ако желаете се обадете , мога да го настаня в дом за възрастни хора с псих.р-ва Свети Лазар гр.Славяново където ще провеждаме психосоциална рехабилитация и лечение по изготвен терапевтичен алгоритъм от психиатър.
      С пожелание за здраве и успехи!
      Рилка Атанасова – адм.директор
      тел;0886 40 21 91

      Отговор

  6. Posted by Stefani on август 18, 2015 at 6:53 pm

    Здравейте искам да Ви попитам дали приемате психично болни хора и дали има свободни места във вашите домове

    Отговор

  7. Posted by Светломира Стефанова on февруари 5, 2016 at 1:13 pm

    Добър ден! Пиша ви понеже имам сериозен проблем…Имам брат,който е на 32 години и има умерена умствена изостаналост с телк 75%,аз съм по —малка от него .До сега за него се грижеха родителите ни,но преди 9 години почина майка ни,а преди две седмици баща ми.
    Сега вече аз го гледам,но не мога да поема грижите за него за постоянно…защото имам две малки деца…
    Подадох документи за настаняването му ,но ми казаха че се чакало с години за място ,където и да е…а аз нямам такова време!
    Вашият дом ми хареса на снимките и отзивите ,които прочетох са доста положителни!Ние сме от Горна Оряховица и ни е близко като локация…дано ми помогнете и го приемете при вас!
    Ако има надежда за настаняването му ,моля ви да ми отговорите и да разговаря ме вече лично!
    Благодаря ви предварително и приятен ден!

    Отговор

  8. Posted by Светломира Стефанова on февруари 5, 2016 at 1:30 pm

    Добър ден!Искам да ви попитам имате ли свободни места при вас? Става въпрос за брат ми,който има умерена умствена изостаналост с телк 75%,на 32 години е,аз съм по малката от нас.
    Родителите ни починаха и сега аз трябва да се грижа за него,но аз имам две малки деца…И това става невъзможно!
    От всякъде ми казват,че. няма места и това ме отчайва много!Дано вие ми помогнете!
    Благодаря ви!

    Отговор

    • Posted by saintlazarhospice on февруари 27, 2016 at 1:07 pm

      Здравейте , може да приемем брат ви в Дом за лица с псих.разстройства Свети Лазар гр. Славяново обл.Плевен. Цената е 25лева дневно. Ако желаете се обадете за записване на дата за прием
      С пожелание за здраве и успехи!
      Рилка Атанасова -адм.директор на Хосписи Свети Лазар
      гр.Славяново и гр.Левски
      тел:0886 40 21 91

      Отговор

  9. Posted by Десислава Ангелова on април 21, 2016 at 12:05 pm

    Здравейте! Моята майка е в тежко състояние след преживян исхемичен инсулт. Същата е изцяло неподвижна. Бих искала да попитам дали има условия за рехабилитация и възстановяване при Вас предвид състоянието й? Тя е на 60 г. и силно се надявам да може да се възстанови поне отчасти (хранене, говор, минимални движения до инвалиден стол), поради което всъщност основното ми запитване е във връзка с възможността за възстановителни процедури и осъществяват ли се такива при Вас?

    Отговор

    • Posted by saintlazarhospice on април 21, 2016 at 12:29 pm

      Здравейте, и благодаря ,че се обърнахте към нас .
      Това което ми пишете за майка си предполага хосписни грижи . предлагаме такива в Хоспис Свети Лазар гр. Левски . Във връзка с възможността за възстановителни процедури при нас има рехбилитатор 2 пъти седмично .но се прави обща двигателна гимнастика на всички , ане индивидуално раздвижване . цената за 1 степен на зависимост от грижи -лека е 25 лева дневно. Това включва всички грижи , храна , почистване ,отопление , но не включва лекарства , памперси и лични принадлежности.Ако желаетев повече информация не се колебайте да ми се обадите.Към момента няма свободни места.
      С пожелание за здраве и успехи!
      Рилка Атанасова – адм.директор
      тел: 0886 40 21 91

      Отговор

  10. Posted by Лилия Петкова on юни 10, 2016 at 2:11 pm

    Здравейте, имам майка със съдова деменция. Към момента не може да се обслужва сама, но е тиха и спокойна и не създава проблеми. По цял ден седи и си реди монети или карти. Надявам се, че още известно време ще можем да си я гледаме. Проблемът ни са обаче летните месеци, когато пътуваме много. При вас има ли възможност за гледане само за 1 – 2 – 3 месеца? Ако да, колко време по-рано трябва да се свържа с вас? След време, когато вече не можем да се справяме сами, дали можем да разчитаме, че ще има свободни места и ако трябва да се изчака, колко приблизително продължава това. Предварително Ви благодаря за отговора!

    Отговор

    • Posted by saintlazarhospice on юни 13, 2016 at 5:31 am

      Здравейте и благодаря ,че се обърнахте към нас.Може да вземем майка ви за 2-3 месеца ,цената е 25лева на ден , това не включва лекарства ,памперси и лични принадлежности. Обадете се от коя дата искате да я приемем.
      С пожелание за здраве и успехи!
      Рилка Атанасова -адм.директор
      тел:0886 40 21 91

      Отговор

  11. Posted by Цветелина on юни 14, 2016 at 9:50 am

    Здравейте майка ми е на 43 години с шизофрения преди година получи мозъчен инфаркт не може да се обслужва сама и да говори подвижна е също така е спокойна.Бих искала да попитам дали можете да я приемете и какви са цените

    Отговор

    • Posted by saintlazarhospice on юни 20, 2016 at 8:45 am

      Здравейте , благодаря ,че се обърнахте към нас. Цената е 25лева на ден което е първа степен на зависимост от грижи лека . Нашите хосшписи са специализирани за лица с психични заболявания. Директора е психиатър. Мога веднага да я приема в Дом Свети Лазар гр. Славяново общ. Плевен
      За информация :
      Рилка Атанасова -адм.директор
      тел: 0886 40 21 91

      Отговор

  12. Posted by Десислава Горанова on октомври 5, 2018 at 6:14 pm

    Здравейте,
    имате ли налични свободни места? Става дума за сестра ми (43годишна), психично болна е. Има епикризи. В последно време проявява агресия и майка ми, която е почти през цялото време с нея не е в безопасност.
    Моля Ви за съдействие.

    Отговор

    • Posted by saintlazarhospice on октомври 7, 2018 at 12:05 pm

      Да в момента имаме свободно женско място. Обадете се по телефона за да разговаряме или заповядаите в Дом Свети Лазар гр.Славяново да се срещнем лично. Рилка Атанасова -директор ,тел: 0886 40 21 91

      Отговор

  13. Posted by Irvine hristova on януари 10, 2019 at 5:46 pm

    Zdraveite iskam da popitam za jenene s demencia na 66g ne se dvigi opitva se da stava no izpitva strah ima li miasto za neia I kolko che sruva

    Отговор

    • Posted by saintlazarhospice on януари 11, 2019 at 12:51 pm

      За информация се обадете на тел 0886 40 21 91 – Рилка Атанасова ,директор на Дом за лиц а с деменция Свети Лазар гр.Славяново ,обл.Плевен

      Отговор

  14. Здравейте !
    Пиша Ви по повод желанието ми да настаня свой роднина – баща ми във вашата институция. Той е от Ловеч на 75г. и живее в града с майка ми. Страда от деменция и на майка ми и е все трудно да се грижи за него. Аз не мога да помагам с грижите, защото живея в Бургас и нямам възможност да пътувам често до Ловеч.
    Интересувам се има ли места?
    Настанявате ли в момента във вашата институция и какви документи са необходими при евентуална възможност за настаняване?
    Благодаря предварително за отговора Ви !

    Отговор

    • Posted by saintlazarhospice on август 9, 2021 at 10:16 am

      Здравейте , да има в момента места . Дом Свети Лазар е специализирано заведение за лица с деменция или псих. заболявания в период на ремисия. Повечето са от 15 г. тук. Ако желаете повече информация моля обадете ми се по телефона.
      С пожелание за здраве и успехи!
      Рилка Атанасова тел:0886 40 21 91 -Управител

      Отговор

  15. Posted by Даринка Андонова on юли 17, 2022 at 1:46 pm

    Здравейте,имам запитване към вас.Майка ми е онкоболна,но освен това от известно време е на легло.При направена консултация с невролог ни казаха,че е възможно да е направила инсулт,защото спря да говори и да движи дясната си ръка и крак.Има нужда от обгрижване на 100 процента.храниме я с пасирана храна и и даваме течности със спринцовка
    ,тъй като ние сами не можем да и вливаме системи,за да не се обезводни.Тъй като има нужда от специални грижи искам да запитам при вас предлагате ли такива и настанявате ли неподвижни хора като нея?

    Отговор

    • Posted by saintlazarhospice on юли 17, 2022 at 4:23 pm

      Здравейте ,за съжаление не приемаме с други диагнози ,освен с психични . желая ви здраве.

      Отговор

  16. Posted by Зоя Димитрова on август 14, 2022 at 1:30 pm

    Здравейте. Търся помощ за майка си. Тя е с Алцхаймер. До преди седмица беше добре, т.е. хранеше се, пиеше си лекарствата, но сега отказва всичко, ядене, лекарства, вода. Държи се агресивно и не мога да се справя. Мисля, че вече трябва да я настаня в спициализирано място, не ме познава, псува, обижда и т.н. Дали е възможно да бъде приета при вас. Благодаря ви предварително.

    Отговор

    • Posted by saintlazarhospice on август 15, 2022 at 6:00 am

      Здравейте , за съжаление нямаме свободни места и приемаме само с психични разстройства защото това ни е лиценза от Агенцията за качество на социалните услуги.

      Отговор

  17. Posted by Валентин Стойков on май 4, 2023 at 8:22 am

    Здравейте, има ли свободни места в момента. Става въпрос за мой братовчед с шизофрения. На 47г. Обслужва се сам. Не е агресивен.

    Отговор

    • Posted by saintlazarhospice on май 4, 2023 at 8:31 am

      Здравейте , да има свободно място .За повече информация се обадете на телефон 0886402191. Хубав ден

      Отговор

  18. Posted by Татьня Кюркчиева on май 4, 2023 at 4:03 pm

    Здравейте,майка ми е н 86 години. След счупване и операция на двата крака. Става с чужда помощ и обикаля стаята. Налага ми се пътуване и ще отсъствам от страната за около 6 месеца от декември 2023 год. Дали бихте приели майка ми за този период от време и каква е цената за престой на ден.
    с уважение Кюркчиева

    Отговор

    • Posted by saintlazarhospice on май 5, 2023 at 5:07 am

      Здравейте , за съжаление не може да приемем майка ви .Имаме лиценз само за лица с психични заболявания и в движение.Също така към момента няма свободни места.Хубав ден.

      Отговор

  19. Posted by Виктория Василева on юли 15, 2023 at 9:48 am

    Приемате ли пациенти с психическо разстройство по точно шизофрения.Майка ми е на 58 години и последните 4години е с шизофрения.Вече нямам физическата и психическата възможност да я обгрижвам.Ако приемате хора с такъв вид болест каква е цената за месечния престой

    Отговор

    • Posted by saintlazarhospice on юли 17, 2023 at 9:21 am

      Да , отговорих ви ,ако желаете повече информация моля да се обадите на тел:0886402191 Рилка Атанасова -управител

      Отговор

  20. Здравейте!
    Моята майка е на 65г. с диагноза депресивна шизофрения и вече повече от 13 години се борим с това, но вече ни е доста трудно да се справяме, тя започна да бяга и от в къщи. Приемате ли такива пациенти и дали е възможно скорошно настаняване?

    Отговор

    • Posted by saintlazarhospice on януари 29, 2024 at 8:48 am

      Здравейте ,благодаря ,че се обърнахте към нас. Нашият лиценз от АКСУ е за лица с психични разстройства и повечето са с тази диагноза.За повече информация ако желаете се обадете на тел:0886 402191 Рилка Атанасова

      Отговор

  21. Posted by Емилия Зайкова on февруари 5, 2024 at 9:19 am

    Здравейте, имам запитване относно баща ми. С тежка форма на деменция е, самостоятелно се движи, понякога проявява агресия към околните, трудно контактен, с ограничен речник, загуба на ориентация. Правен му е MMSE тест – 10. Приемате ли такива болни и кога е възможно настаняване? Благодаря предварително.

    Отговор

    • Posted by saintlazarhospice on февруари 5, 2024 at 9:23 am

      Здравейте , приемаме такива болни ,ала трябва да имат водещо психично заболяване. За повече информация се обадете на телефон 0886 40 2191

      Отговор

Вашият коментар